Все аптеки Украины

Полину гіркого трава трава 50 г пачка з внутрішн. пакетом, №1 Лікарський препарат

  • Інструкція
  • Про препарат
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
Полину гіркого трава

Полину гіркого трава інструкція із застосування

Склад

діюча речовина: трава полину гіркого.

Лікарська форма

Трава.

Квіткові корзинки, шматочки стебел та листків різноманітної форми, що проходять крізь сито з отворами діаметром 7 мм. Колір сірувато-зелений. Запах ароматний, своєрідний, сильний. Смак пряно-гіркий.

Фармакотерапевтична група

Засоби для підвищення апетиту. Код АТС А15.

Біологічно активні речовини препарату збуджують апетит, стимулюють функцію залоз органів травлення, підвищують секрецію жовчі, панкреатичного і шлункового соків, чинять протизапальну, антисептичну дію.

Протипоказання

Гіперчутливість до біологічно активних речовин препарату. Виразка шлунка та дванадцятипалої кишки, жовчокам'яна хвороба; наявність в анамнезі кровотеч із органів малого таза; анемія; епілепсія.

Застосування у період вагітності або годування груддю

Протипоказано (препарат підвищує тонус матки).

Діти

Препарат застосовують дітям від 5 років за призначенням лікаря.

Спосіб застосування та дози

2 чайні ложки трави помістити в емальований посуд, залити 200 мл гарячої кип'яченої води, закрити кришкою і настоювати на киплячій водяній бані 15 хв. Охолодити при кімнатній температурі протягом 45 хв, процідити, залишок віджати до процідженого настою. Об'єм настою довести кип'яченою водою до 200 мл. Приймати у теплому вигляді за 30 хв до їди: дорослим та дітям від 14 років - по 1 столовій ложці 3-4 рази на добу, дітям віком 10-14 років - по 1 десертній ложці 3 рази на добу, 5-10 років - по 1 чайній ложці 3 рази на добу.

Курс лікування — 2–3 тижні. За призначенням лікаря курс можна повторювати. Між курсами обов'язкові перерви до 2 місяців.

Передозування

При тривалому застосуванні можливі атонічні запори. Прийом у підвищених дозах, особливо тривалий, може призвести до отруєння — розвитку судом, галюцинацій та викликати так звану «полинну» епілепсію. Лікування симптоматичне.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій

Невідома.

Термін придатності

2 роки.

Не застосовувати препарат після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.

Умови зберігання

Зберігати в оригінальній упаковці у недоступному для дітей місці при температурі не вище 25 ºС. Приготовлений настій — у прохолодному місці не більше 2 діб.

Упаковка

По 50 г у пакети з вкладанням у пачку.

Категорія відпуску

Без рецепта.

Виробник
Форма випуску
Трава
Дозування
50 г
Кількість штук в упаковці
1 шт.
Реєстраційне посвідчення
UA/2264/01/01 від 12.04.2017