Все аптеки Украины

Ліпоктан капсули, №30 Лікарський препарат

  • Інструкція
  • Про препарат
  • Ціни
  • Карта
Ліпоктан

Ліпоктан інструкція із застосування

Характеристика

альфа-ліпоєва кислота — активний інгредієнт, що позитивно впливає на різні стани, в яких задіяні окислювальні та запальні процеси. Найбільш вивченим вважається вплив екзогенної альфа-ліпоєвої кислоти при цукровому діабеті. На тлі цукрового діабету окислення призводить до розвитку гіперглікемії, яка, своєю чергою, зумовлює ще більш виражені окисні процеси, що в результаті стає причиною розвитку порочного патофізіологічного кола. Альфа-ліпоєва кислота, пригнічуючи окислення, здатна це коло розірвати, і це робить її перспективним засобом у лікуванні предіабету і цукрового діабету.
Альфа-ліпоєва кислота являє собою потужну окислювально-відновну молекулу з прямою і непрямою антиоксидантною дією. Альфа-ліпоєва кислота є сильним відновлювальним агентом для деяких антиоксидантів, таких як вітаміни C і E, коензим Q10. Регенерація цих антиоксидантів ефективно «рециркулює» їх, таким чином, їх повторна реактивація сприяє багаторазовому пригнічуванню вільних радикалів — активних форм кисню та азоту.
Альфа-ліпоєва кислота збільшує внутрішньоклітинний синтез глутатіону, який зв’язує та виводить з організму широкий спектр токсинів, особливо токсичних металів. Альфа-ліпоєва кислота пом’якшує токсичність іонів металів, безпосередньо хелатуючи їх, тим самим запобігаючи їх окислювальній дії.
Альфа-ліпоєва кислота підвищує чутливість до інсуліну та запобігає утворенню глікозильованих білків.
Альфа-ліпоєва кислота пригнічує утворення атеросклеротичних бляшок у середньому на 50%, сприяє суттєвому зниженню рівня холестерину ліпопротеїнів низької та дуже низької щільності.

Рекомендації з вживання

джерело альфа-ліпоєвої кислоти; сприяє нормалізації вуглеводно-жирового обміну, зниженню рівня холестерину, ліпопротеїдів низької щільності та тригліцеридів; має антиоксидантні та детоксикаційні властивості.
Спосіб вживання та добова кількість
Дорослим по 1 капсулі 1-2 рази на добу до прийому їжі, запити водою.
Термін вживання визначає лікар. За рекомендацією лікаря термін вживання та добова кількість можуть бути змінені.
Не перевищувати рекомендовану добову кількість.
Перед вживанням слід проконсультуватися з лікарем.

Протипоказання

індивідуальна чутливість до окремих компонентів, вагітність та жінки, які годують немовля, діти до 14 років.

Умови зберігання

зберігати в упаковці виробника, за температури від 0 – 25 °С у захищеному від потрапляння прямих сонячних променів місці при відносній вологості повітря не вище за 75%.
Термін придатності: 24 місяці з дати виробництва.
Зберігати у недоступному для дітей місці.